top of page

PID! Et nytt våpen

Kanskje du ikke har hørt om PID ennå? Men det er bare å stålsette seg, for PID er noe du garantert kommer til å høre om før eller siden i forbindelse med Jehovas vitner.

Og dette ansiktet kan du like godt merke deg først som sist. Robert Hendriks, ofte omtalt som "spokesperson of the Jehovahs witnesses". Selskapets nye våpen kalles altså PID, som er en forkortelse for Public Information Department. Dette er et nytt tiltak som skal demme opp for den enorme og massive motstanden Jehovas vitner møter gjennom YouTube, sosiale medier, diskusjonsfora - ja i det hele tatt alt som skjer på internett som de ønsker å imøtegå i kampen mot "the apostates".


Robert Hendriks figurer på "nyhetssendinger", talkshow og i reklamekampanjer som vises på TV i USA. Alt dette er propaganda for Selskapet Vakttårnet i en utspekulert kamuflasje. Nedenfor er et eksempel på slik propaganda, der et nyhetsanker "intervjuer" Hendriks om siste nytt om Selskapet Vakttårnets gjøren og laden. (Som om det er noen som bryr seg!)


Dette er nye, uventede og svært manipulative trekk fra Organisasjonen.

Her er en link til en av "nyhetssendingene" om du vil se det med egne øyne: https://www.youtube.com/watch?v=G9_2VPohWu0


Selskapet Vakttårnet kjøper seg plass i nyhetsmedier, talkshow og til og med rene reklamekampanjer som en del av et ekstremt propagandamaskineri som vi aldri før har sett maken til. Dette er opprettet som en motvekt mot den enorme motstanden Selskapet møter "online", og for å manipulere mennesker til å "normalisere" Jehovas vitners virksomhet. Her stilles ingen kritiske spørsmål og det foretas ikke grundig journalistiske undersøkelser. I en lett "frokost TV" aktig stil, vinkles det som om Jehovas vitner kun er en vennlig, samfunnsnyttig og religiøs organisasjon som presenterer viktige saker for folk i samfunnet, for eksempel om deres "in-person-meetings and ministry" tiltak etter pandemien, slik Hendriks forklarer i reportasjen som det er linket til ovenfor. Er dette allmennyttige nyheter og informasjon som er relevant for folk flest? Er dette noe folk virkelig bryr seg om og opplever som relevant? Verdig et innslag på "nyhetene"? De forsøker å fremstille det slik, og med linker til deres eget nettsted, men dette er ikke noen annet enn kjøpt spalteplass og propaganda på høyt nivå som burde få despotene i Nord Korea til å rødme ydmykt av skam over ikke å ha kommet opp med noe tilsvarende.


Vi har kun notert oss det som trolig er "toppen av isfjellet", så det er med forbehold om at større ting kan komme ut om kort tid. Her er det duket for oppdateringer og hendelser som kanskje kommer til å ta pusten fra oss.


Det er for så vidt forståelig at Jehovas vitner "må" gjøre noe i disse tider. De merker motstanden fra "the apostates". De ignorerer ikke "frafalnes propaganda" lenger, og sitter ikke stilltiende i Warwick og later som om dette ikke er et stort problem. Tvert i mot. De ser at det rammer dem hardt. Ukentlig popper det opp nye, saklige, seriøse og informative YouTube kanaler og ulike medier som intenst kjemper mot dem, med gode og forståelige argumenter. Tidligere eldste, betelitter og pionerer står frem og forteller "Why I left the Jehovas Witnesses" i ulike variasjoner. Dette virker. Folk søker seriøs informasjon, finner det og kan få med seg historiene uten at noen får vite om det. Google må være Selskapets verste fiende.


Robert Hendriks og PID "måtte" komme. Han er bare et ansikt, en brikke i et spill, i kampen mot krefter de nå er klar over eksisterer. Krefter de ikke lenger kan ignorere om de skal overleve som religion. I land som har god tilgang til internett har Selskapet Vakttårnet betydelig nedgang eller null vekst. De møter en ekstrem motstand gjennom saklige og informative kanaler, som opplyser folk og overbeviser leserne om at Selskapet kun er en menneskeskapt kult - med stor interesse for eiendommer og penger. "Nyinteresserte" Googler og finner ut "sannheten om Sannheten" med noen tastetrykk. Selskapet Vakttårnet blir avslørt i stor skala. Hurra for informasjonsalderen.


Det Styrende Råd bruker ofte ordet "war" for å beskrive det de står overfor. Dette er sannheten. Det er en pågående krig. Og de vet at de er midt i denne krigen. De vet at de er i ferd med å tape krigen. Selvfølgelig er de klar over dette, og det er derfor Robert Hendriks og kanskje andre "nyhetsvennlige" ansikter kommer til å bli deres profil utad og være et middel, ja rett og slett et våpen, i den krigen som pågår. Virkemiddelet kommer vi til å bli godt kjent med. Det heter PID og kommer til en skjerm nær deg, ganske snart.


PS! For deg som vil sjekke dette selv: Gå til google og skriv inn søkeordene "PID Jehovah's witnesses Robert Hendriks" og velg søkefanene "Bilder" og "Nyheter" så får du en liten smak av hva dette handler om.


Comments


bottom of page