top of page

Hva skjedde med Tony Morris?

Den 22. februar 2023 ble det i en kort notis annonsert på Jehovas vitner nettsted at Anthony Morris ikke lenger tjener som en del av Det Styrende Råd. Det har naturligvis ikke kommet noen offisiell forklaring eller uttalelse om hans fratreden, noe som i etterkant har ført til spekulasjoner og undring blant Jehovas vitner og i deler av eks-Jehovas vitne miljøet.


Jehovas vitners hovedkontor i Warwick USA, har mange informanter på innsiden. Det har lekket en del informasjon ut om hva som skjedde med Anthony Morris. På YouTube kanalen The Blue Envelope har Phil laget en god dokumentasjon. Link til video finner du nederst på siden.


I korte trekk handler det om at Morris har flyttet fra Warwick, og organisasjonen har kjøpt et hus til Morris hvor han nå bor sammen med sin ektefelle. Phil er kjent for sin svært grundige undersøkelser og dokumentasjon, og informasjonen som legges frem ser veldig troverdig ut.


På JW Broadcasting er Morris nærmest "utradert" som bidragsyter, og det finnes svært få (om noe i det hele tatt) videoinnslag der han figurerer. Hva avgangen egentlig skyldes er det svært få som vet, men det spekuleres i om årsaken kan være overdrevent alkoholforbruk* og / eller uenigheter mellom Morris og en eller flere av medlemmene i Det Styrende Råd. Kort tid før Morris´ avgang ble det utnevnt to nye medlemmer til DSR. Noen har (kanskje med rette?) knyttet dette til avskjedigelsen av Morris, og at de måtte ha to nye medlemmer med "riktige stemmer" for å få 2/3 dels flertall for beslutningen. (Ordningen med 2/3 flertall er detaljert beskrevet i boken "Samvittighetskrise" av Raymond Franz.


Link til video fra The Blue Envelope Channel (åpnes i ny fane) * Tony Morris Ble observert og filmet midt i møtetiden en søndag formiddag, der han handlet inn store mengder dyr og eksklusiv brennevin. Lloys Evans laget filmen "Bottlegate" etter dette, og Morris´ innkjøpsrutiner på whiskey ble kjent internasjonalt.


Comentários


bottom of page