top of page

Anthony Morris III ut

Den 22. februar ble det opplyst på Jehovas vitners nettsted at Anthony Morris III ikke lenger tjener som medlem av Det Styrende Råd.

Dette er kanskje en av de mest kontroversielle medlemmene av Det Styrende Råd noensinne. Hans meritter i taler og opptredener - ikke minst som kunde i et visst brennevinsutsalg i USA kommer til å bli stående som minner etter ham i lange tider.


Årsaken til Morris´ opphør som medlem av Det Styrende Råd opplyses ikke og kommer antagelig til å bli gjenstand for en lang rekke spekulasjoner, med mindre det kommer oppklarende informasjon. Det har vært ganske tydelig at Morris har virket sløv og "snøvlende" i enkelte taler, og noen har naturlig nok koblet dette til episoden med brennevinshandelen og antatt at det muligens kan være en sammenheng. Det har kommet indikasjoner fra Warwick om at han er avskjediget som medlem på grunn av et usunt forhold til alkohol og stadig observert beruselse. Det er ingen som vet noe som helst den dagen vi skriver 22. februar, men sannheten vil komme frem før eller siden.


Når en tenker på hva disse karene er med på, så kan en kanskje forstå at enkelte føler trang til å bruke rusmidler. Kanskje noen av dem trenger en "flukt" fra virkeligheten og at alkohol hjelper dem i så måte? Spesielt om samvittigheten gnager dem ørlite i sjel og sinn? Morris har også bakgrunn fra Vietnamkrigen, og hvem vet hva slags ubearbeidede minner han bærer på fra den tiden.


På en måte er det trist at han ikke lenger får figurere som medlem av Det Styrende Råd. Jeg ser for meg at hans arrogante, nedlatende og hatefulle tone må ha hjulpet tusenvis av Jehovas vitner på veien ut av organisasjonen. Han har kommet med så mange ekstreme uttalelser og ville utspill, at mange garvede Jehovas vitner må ha fått tvil om dette virkelig kan være en av Guds utvalgte på jorden. De som erstatter ham ser ut til å være noen skikkelige "tørrpinner" og det blir sikkert ingen til å fylle Tonys sko og fortsette rollen han har spilt.

Flere på vei ut?

Vi tror at minst ett medlem til kommer til å havne i samme situasjon, og vi tipper det er Samuel Herd som blir nestemann ut. De siste talene han har prestert har vært oppsiktsvekkende dårlige og det virker som han helt har mistet gnisten. Det er heller ikke utenkelig at en eller to til av de eldre i Rådet kan bli skiftet ut. Gerrit Lösh er en annen mulig tilårskommen kandidat.


Vi laget en liten bildekavalkade som viser Morris fra yngre dager og slik vi kjenner ham fra JW Broadcasting og brennevinsbutikken.


1 Comment


Carl Andersen
Carl Andersen
Feb 22, 2023

Jo, Anthony Morris var uheldig med sin handel på brennevinsutsalg. Jeg har forståelse for deres behov for alkohol i en slik organisasjon hvor det kreves stor kontroll på hver enkelt leder. Anthony Morris opplevde Vietnam-krigen sterkt på livet. Etterpå å oppleve å underordne seg en ensrettet totalitær religiøs organisasjon som Selskapet Vakttårnet er.


Jeg håper Anthony Morris åpner øyene for hva han har vært med på, slik som Raymond Franz og mange andre har oppdaget i årenes løp!

Like
bottom of page