top of page

Skjulte budskap

Kanskje du har hørt rykter? Kanskje du har sett det selv? Disse litt "rare" og uforklarlige detaljene i enkelte av illustrasjonene i Jehovas vitners litteratur.Det finnes utallige eksempler på detaljer som mildt sagt er oppsiktsvekkende og som angivelig bringer tankene hen på ting som står langt i fra sann religion.


Demonansikter, ulike sataniske symboler, geiter, hedenske guder og ulike symboler som knyttes til mytologi og ukristne tradisjoner er gjengangere hos dem som påstår at Selskapets litteratur er spekket med slikt.

Er dette bare tilfeldigheter og kruseduller om oppstår når man tegner, eller finnes det krefter på et eller annet nivå i organisasjonen som bringer tvilsomme elementer inn i det ubevisste sinn til leserne, av en eller annen grunn?

Selskapet bruker musikk bl.a. fra leverandøren Audiomachine, som bl.a. er skapere av filmmusikk og musikkbakgrunner til Harry Potter, Marvels filmer, Call of Duty. Så når du hører nydelig og stemningsfull musikk til videoene du ser på JW.org så er dette ikke nødvendigvis Selskapets eget orkester som spiller. Denne musikken fra albumet Epica av Audiomachine ble brukt på en av videoene til Selskapet som ble vist på stevnene sommeren 2016. Melodien heter "Eternal Flame". Nedenfor kan du se originalvideoen, og har du sett videoene på stevnet så vil du kjenne igjen musikken.

Det som er tankevekkende her, er at det finnes en del som hevder at Audimachine lager "satanisk" musikk og leverer produkter til filmer og spill som "sanne kristne" definitivt anbefales å holde seg langt borte fra.Det samme gjelder videobakgrunnene. Disse er spilt inn profesjonelt av videostudioer og kjøpes av Selskapet for å illustrere f.eks. oppstandelsen. På 2016 stevnene så vi ei jente som gikk over en kornåker med en fiolin i hånda. Dette er en videobakgrunn som kan kjøpes fra pond5.com for 44 euro.Tilbake til sublime bilder og illustrasjoner i litteraturen: Søk gjerne på "sublimal images watchtower" på Google, så vil du se et overveldende antall eksempler på tegninger og bilder som helt åpenbart ikke bare er tilfeldige streker. Vi har også laget en mer utfyllende artikkel her. De mest "skremmende" er de bildene som er "halve" men som bli hele og tydelig viser uhyggelige vesener når man speiler den ene delen av bildet.Det er rett og slett for mange slike eksempler til at man kan si at det er tilfeldigheter.

De mest aggressive kritikerne av Selskapet påstår at Watch Tower Bible and Tract Society er en "illuminati" organisasjon og hvor det finnes et stort innslag av okkult virksomhet. Det nevnes som eksempel på "satanisk" virksomhet at de ber så og si alle sine medlemmer om å unngå å spise og drikke av symbolene i forbindelse med Minnehøytiden. En del av kritikken er satt på spissen, men det er også dessverre en del som uten tvil er korrekt og dessverre et faktum. Sjekk selv og se hva slags konklusjon du kommer opp med.

bottom of page