top of page

Subliminal påvirkning?

Det Styrende Råd produserer enorme mengder med videomateriale som publiserer på deres nettsider og på Jehovas vitners møter.

Hver måned presenteres en musikkvideo i deres Broadcasting. Her finner vi musikkvideoer produsert som moderne poplåter og ofte med et sterkt manipulativt og emosjonelt innhold. I september inneholdt månedens musikkvideo innslag som vi har laget en liten video om.


Videoen kan sees her:

I flere segmenter av historien som presenteres, dukker det opp en løve!


Løveillustrasjonen er hentet fra 1. Peter 5: 8 der Djevelen blir sammenlignet med en brølende løve. Det er ingen tvil om at det er dette Selskapet ønsker å koble sammen med farene som oppstår i musikkvideoen.


Løven i musikkvideoen skal representere Satan Djevelen, ettersom den dukker opp i situasjoner som vektlegges som farlige for Jehovas vitner. I videoen er det verdslig skolegang, verdslig omgang, arbeidsplassen og behandling på sykehus (i forbindelse med nekting av blodtransfusjon) som brukes for å vise farene ved å lytte til eksterne kilder. Løven ser ulik ut fra bilde til bilde, og blir mer og mer "demonlignende" i ansiktet utover i videoen. Man kan undre seg hvorfor de velger å legge inn slike "skjulte" elementer i en musikkvideo? Er de bevisste på dette med subliminal påvirkning? Brukes denne metoden i andre videoer og annet bildemateriale?

Kommentarer


bottom of page