top of page

Selskapet og FN

Til tross for at Selskapet har brukt tiår på å fordømme FN og identifisert denne organisasjonen på verst tenkelig måte, så har de over en periode på rundt 10 år hatt medlemskap som NGO (Non-governmental organisation) i FN.

Det høres utrolig ut, men en journalist i The Guardian (Stephen Bates) avslørte dette og laget en artikkel om saken, noe som førte til stor oppstandelse internt i Jehovas vitners ledelse.

Da Selskapet ble avslørt kunne de ikke nekte, siden dokumentene og søknaden og all informasjon var offentlig. FN bekrefter også dette i et brev, og opplyser i dette brevet om at Selskapet ble tildelt medlemskap i 1992 og at de var medlemmer frem til de trakk seg som NGO i 2001.

Spør du et Jehovas vitne om dette i dag så vil saken antageligvis benektes - enten fordi vedkommende ikke kjenner til dette (nei, helt riktig - Selskapet har ikke kommet med noen innrømmelse av dette til sine medlemmer) eller at man kjenner til ryktene, men avfeier dette som "ondsinnet propaganda fra motstanderne".

Her en kopi av brevet som FN selv utstedte for å informere om saken:

Det må nevnes at Selskapets holdninger til FN har vært markante, og i litteraturen til Selskapet omtales FN som "det skarlagensrøde villdyret" i Åpenbaringen. Det er ikke til å unngå at man kan undre seg over at Selskapets fordømmelser av FN likevel ikke hindret dem i å søke om medlemskap i en underorganisasjon av FN, og knytte seg til "villdyret" på denne måten.

Enda verre er at de har holdt dette skjult for sine medlemmer og de har heller ikke informert medlemmene offisielt, selv etter at de ble tatt med "buksene nede" og avslørt. Det finnes svært god dokumentasjon på fakta i denne saken, og det er en link nedenfor til den korrespondansen som oppstod mellom journalisten i The Guardian og Selskapet, ved deres representant Paul Gillies. Se oversikt over korrespondanse mellom journalist Stephen Bates og Selskapet her: https://www.jwfacts.com/pdf/un-correspondence-bates-gilles.pdf

bottom of page